Здраво свима!

Ја сам Тијана Лазаревић. Студент сам Факултета техничких наука у Косовској Митровици.

Прошле године сам се пријавила за размену студената. Те исте године сам и отишла у Шпанију, земљу осмеха, вина, фламенка и многих других лепих ствари.

Могу засигурно рећи да је размена једна од најлепших ствари која ми се десила.

Упознала сам нове људе и видела како функционише образовни систем у другој држави.

Размена ме је научила да не постоје границе. Те границе смо створили сами. Нећу да говорим неистину и кажем да је сваки тренутак био леп. Напротив, сусрела сам се са разним проблемима. Ти проблеми су се тицали Факултета али и приватног живота. Погодите шта? Све је решиво. Само се држите реченице “Корак по корак.”.

Путовала сам. Обишла сам разна места и срце ми је пуно. Сада имам жељу и вољу да радим још јаче, још паметније и успем у циљевима, а један од њих јесу путовања.

Нисам компетентна да кажем “На размени ћеш лакше проћи што се испита тиче.” или пак “Јако је тешко, теже него на нашем факултету.” .

Не, све зависи од избора предмета. Бирајте пажљиво, јако је битно да гледате који је ниво предмет.

Једно је сигурно. Волите се, смејте се и плешите кроз живот! Било да је у питању румба или џајв. Људе које сам тамо упознала су ми доказали да је то јако битно! Што је најважније ја сам то схватила и почела полако али сигурно да примењујем.

Ако имате прилику да одете на неку од размена обавезно то урадите!

Верујте ми на реч! Фотографије ће вам приближити ове моје речи барем мало. Ако вам треба помоћ око било чега, стојим на располагању. Срећно!