У организацији Великотрновског универзитета „Св. Кирило и Методије“, протекле недеље је, у Великом Трнову, одржана Међународна недеља Еразмус+ програма „Партнертсво за будућу сарадњу“.

У периоду од 13. до 17. новембра организован је велики број активности који су имали за циљ представљање и умрежавање универзитета широм света, са фокусом на успостављање сарадње у оквиру Еразмус+ програма.

Шеснаесточлана делегацију, коју је чинило наставно и ненаставно особље, била је у прилици на најбољи начин представи наш универзитет као и да се упозна са реализацијом успешних међународних партнерских пројеката и да са осталим учесницима разговара о могућностима за спровођење међународних програма.

Професори нашег универзитета дали су свој допринос организовањем квалитетних предавања за студенте Великотрновског универзитета, и на тај начин пренели своја знања, начин рада и искуство из области права, књижевности, педагогије, филозофије, економије, физичког васпитања и др.

Ненаставно особље нашег универзитета било је у прилици да посети своје колеге у њиховом радном окружењу, размени знање и искуство и подели моделе рада за које сматра да, на нашим просторима, дају најбоље резултате.

Петодневни боравак у Великом Трнову обогаћен је обиласцима знаменитости и срдачном добродошлицом домаћина.